Media Technology Days

Vi välkomnar C Awards som sponsorer!

11 February, 2015 by MTD-Gruppen.

Vi i MTD-gruppen är mycket glada över att kunna presentera Visualiseringscenter C och C Awards som sponsorer!

Vi kollade läget med C Awards projektledare Magdalena Allgren, och bad henne berätta lite mer om visualiseringscentret och C Awards.

Berätta lite om Visualiseringscenter C!

På Visualiseringscenter C möts olika målgrupper kring den visualiseringsforskning som Linköpings universitet är kända för i hela världen. Här skapas nya företag och arbetstillfällen kring visualisering och nya innovationer ser dagens ljus genom olika utvecklingsprojekt. Barn och unga får möjligheten att låta sig inspireras av detta i våra medialabb, biografer, utställningar och i domfilmsbiografen. Centret i allmänhet och C Awards i synnerhet är således en levande mötesplats kring visualisering och en brygga för många studenter ut i näringslivet.

Är det någon cool utställning som är aktuell nu?

Just nu arbetas för fullt men en utställning med namnet Urban Vision. Den invigs den 14 februari och är en utställning och en mötesplats kring statsutvecklingsfrågor som baseras på ett samarbete mellan Interactive Institute Swedish ICT, Stadsbyggnadskontoret i Norrköping, Hyresbostäder och Visualiseringscenter C. Utställningen främjar medborgardialog och kommer att vara en viktig mötesplats för att kommunicera och diskutera Norrköpings stadsutveckling och kommande projekt för staden. Besökaren får bland annat ta del av Norrköpings största och mest komplexa stadsutvecklingsprojekt – byggnationen av Ostlänken. Med hjälp av visualiseringsteknik kan besökarna utforska planerna för Norrköping, men också lära sig mer om stadsplanering. Urban Vision en plats där besökarna kan utbyta idéer om hur staden som vi alla är en del av, ska komma att se ut och fungera i framtiden.

Vad är C awards?

Visualiseringscenter C arrangerar årligen C Awards, en tävling där innovativa studentprojekt inom visualisering får chansen att bli verklighet. En gemensam arena för universitet, näringsliv, forskning och allmänhet, med modern teknik och talang i fokus. Till C Awards bjuds studenter som tävlar in till en galakväll där tävlingsbidragen visas upp för näringslivet. En spännande galakväll där vinnarna har skapat värdefulla kontakter inför framtiden.

Får man tävla med vilket projekt som helst, eller är det bara projekt gjorda i kurser?

Man får tävla med projekt som man har gjort inom en kurs eller på fritiden. Man måste vara inskriven som student på ett universitet eller högskola. All information om hur man tävlar kommer inom kort att ligga uppe på cawards.se!

Några exempel på vilka typ av projekt som vunnit tidigare år?

Projekt från tidigare år finns på cawards.se i vårt showroom.